winni77, mi tam zawsze wszystko schodzi przy pomocy glinki - nawet syf w postaci asfaltu - jedyne z czym do tej pory glinka sobie nie dala rady to zywica z drzew
ale nie powinno się czyścić asfaltu glinka gdyż on zostaje w glince i później możesz porysować lakier !!!! bo w takim asfalcie mogą być jakieś twarde drobinki piasku itp. po to są wymyślone środki do tego typu zanieczyszczeń żeby uniknąć ewentualnego porysowania to tak dla potomnych. A kto jak stosuje to już indywidualna sprawa i jego ryzyko...
To jest sealent wiec trzymam go do pełnego wyschniecia, czyli ok. 30 -40 min.
Zamieszczone przez Rafall
Jak jest w takim razie z nakładaniem DC Step1, 2. Te nakładamy na element i od razu wcieramy/polerujemy prawda?
Tak, prawda. Przy czym wcieremy produkt w panel karoserii do prawie całkowitego jego zniknięcia.
Co ile czasu powinniśmy woskować auto tego typu woskami?
To zalezy od warunków w jakich auto jest eksploatowane i czy porządnie został wykoany proces przygotowania powierzchni. Mi NXT 2.0 wytrzymyało ok. 2,5 miesiąca.
Szczególnie, że praktycznie z garażu auto wyjeżdza tylko w weekendy
To zainwestuj w w kosmetyki Zymola. Są baaardzo wytrzymałe.
Nie no nie przesadzjamy. Kosmetyki Meguiars są naprawdę bardzo dobre w swojej klasie. Jeśli juzje kupiłeś nie mas zczego załowac, bo na 100% będziesz z nich zadowolony. Firma którą ci podałem, czyli Zymol to razem e Swiswaxem najwazsza pólka kosmetyków. Megs, jest na tym samym poziomie co PB, Chemical Guys czy Auto Glym.
Tyle ze z tej samej polki sredniej - Megs, PB, CG i AG najtaniej wychodza ostatnio kosmetyki PB biorac pod uwage cena/jakosc. Niektore kosztuja tyle samo, inne pare zlotych mniej, jeszcze inne duuuzo taniej
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie no nie przesadzjamy. Kosmetyki Meguiars są naprawdę bardzo dobre w swojej klasie. Jeśli juzje kupiłeś nie mas zczego załowac, bo na 100% będziesz z nich zadowolony. Firma którą ci podałem, czyli Zymol to razem e Swiswaxem najwazsza pólka kosmetyków. Megs, jest na tym samym poziomie co PB, Chemical Guys czy Auto Glym.
Do tej pory zawsze korzystałem z Megs'a i byłem bardzo zadowolony. To kolejne zamówienie tych kosmetyków i bardzo mi odpowiadały. Nie mniej jednak gdybym wiedział, że są z tej samej półki tańsze produkty pewnie zdecydowałbym się na powiększony pakiet tańszych równie dobrych kosmetyków za tą samą kwotę.
Nic to, miałem wątpliwości, ale teraz nie żałuję Dziękuje Panowie!
misiek^wro, chyba jednak AG wychodzi najtaniej. Choć prawda jest taka, że nie należy się kurczowo trzymać jednej marki bo każda firma ma coś fajnego i nie koniecznie najdroższego. A Megs, no cóż można o nim dużo napisać ale z pewnością nie to, że jest tani
Mam taki problem, że na lakierze pozostały mi zacieki po płynie do spryskiwacza, których nie idzie niczym usunąć. To samo na przedniej szybie, w obrębie gdzie nie działają wycieraczki, jest ona praktycznie biorąc szorstka. Czym to dziadostwo usunąć?
Miałem dokładnie to samo na Focusie i Panowie z CSD doradzili mi pastę polerską S17 za co im BARDZO DZIĘKUJĘ, oczywiście pasta pomogła i znów mam lustro na masce jak będę miał chwilę czasu to wrzucę fotki przed i po. Myślę że możesz spróbować jakieś mniej ściernej :P
A co do płynu do spryskiwaczy to przygodach z tanimi marketowymi płynami, zalewam teraz na Castrola i co? To samo robi się w Octavii. Tym razem pisze do Castrola co zamierzają z tym zrobić, myślałem że to dobra marka....
misiek^wro, hehe mam też te "pieluchy" na początku strasznie na nie kląłem ale teraz uważam, że są bardzo fajne (poza tym, że się strzęmpią i trzeba je otrzepać zanim się je użyje). Ja je używam jako aplikatora do SRP i CGP (te dwa środki AG uważam za rewelacyjne).
Deco, no AG GP jest boski do szyb, zwlaszcza ze kosztowal mnie 20 pln SRP nie testowalem, bo mam Colliego476, a niebawem zaopatrze sie w PB Natty's Blue albo Red :diabelski_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Miałem dokładnie to samo na Focusie i Panowie z CSD doradzili mi pastę polerską S17 za co im BARDZO DZIĘKUJĘ, oczywiście pasta pomogła i znów mam lustro na masce jak będę miał chwilę czasu to wrzucę fotki przed i po. Myślę że możesz spróbować jakieś mniej ściernej
Miałem dokładnie to samo na Focusie i Panowie z CSD doradzili mi pastę polerską S17 za co im BARDZO DZIĘKUJĘ, oczywiście pasta pomogła i znów mam lustro na masce jak będę miał chwilę czasu to wrzucę fotki przed i po. Myślę że możesz spróbować jakieś mniej ściernej
Klamotów do lakieru nagromadzone a nie zapowiadają spokojnego weekendu w pogodzie i jak na złość będę czekał na dwa dni bez deszczu do końca sierpnia :twisted: :twisted: :twisted:
Muszę pod chmurką pracować. Depresja gotowa :szeroki_usmiech
mam takie troche glupie pytanie...po umyciu auta szamponem,splukaniu go woda pozostaja takie male drobinki(piachu,kurzu?? ) oraz zacieki...jak moge je zlikwidowac :?: czy osuszenie recznikiem z mikrofibry pomoze :?: te drobne czasteczki ktore 'wejda' w scierke nie porysuja lakieru :?:
vince123, jedyną opcją 100% pozbycia się tego, jest mycie auta w sterylnych warunkach pod dachem, wodą z zerową ilościa kamienia i pyłków. Ręcznikiem z mikrofibry nie zrobisz krzywdy lakierowi. Pamiętaj jednak, aby po przetarciu elementu wytrzepać dobrze ręcznik. A jesli chcesz się dłużej obawić, to odżywka do lakieru i wosk też załatwią sprawę zacieków
Komentarz